Výstavy


Co vše máme za sebou:


IHA CACIB, Salzburg, 10. dubna 2016
Víkend 8. - 10. dubna 2016 jsme se rozhodli strávit v Salzburgu. Je to město, které nás vždy lákalo a dosud jsme jím jen projížděli směr jiné cíle. Po předchozích několika slunných víkendech bylo počasí - jak taky jinak - velmi proměnlivé s častým deštěm a teplotou blízko nuly, což nás nemohlo odradit od prohlídky krásného města s bohatou historií.
Neděle 10. dubna 2016 byla plánovaně věnována účasti na výstavě IHA CACIB, kteroužto jsme se rozhodli završit a ukončit naši výstavní kariéru. Po téměř tříhodinovém čekání - v kruhu před námi probíhalo posuzování dog, kterých bylo přes 20 :( - jsme se konečně dočkali. Německý rozhodčí Dieter Lang posuzoval bez zbytečného otálení, ale velmi pečlivě všechny vystavované psy a nás - ač jsme tomu nemohli uvěřit - poslal s V1 do dalšího klání, které skončilo výsledným titulem BOB!
Zaka ohodnotil takto:
Je to pro nás velmi milé a úspěšné zakončení výstavní kariéry. Dál už budeme jezdit jen jako diváci...
P.S.: Video připravujeme, k vidění bude v průběhu několika dnů
IHA CACIB, Graz, 6. března 2016
Téměř po roce jsme se vydali na další výstavu až do dalekého Grazu. Německá rozhodčí Brit Wuchert posuzovala každého psa dlouho a ve všech směrech. Konkurence v otevřené třídě psů byla opravdu velká a my jsme si z kruhu odnesli Výbornou V4. Podle paní rozhodčí nebylo rozhodování o konečném pořadí nejen v této třídě vůbec jednoduché. To ovšem nevysvětluje, proč všechno, ale úplně všechno vyhráli plaví psi a fenky o když jich bylo celkově výrazné minimum.

IHA CACIB, Wieselburg, 10. května 2015
Mezinárodní výstava psů v rakouském Wieselburgu probíhala v neuvěřitelně přátelském a pohodovém duchu. Vše organizačně perfektně zvládnuté vč. závěrečného "ceremoniálu" našeho výstavního kruhu, při kterém proběhlo celkové vyhodnocení, předání hodnotících formulářů a cen vítězům. Je vidět, že lidé z Österreichischer Klub der Hovawartfreunde si výstavy opravdu užívají a prožívají.
Dnešní klání, kterého se zúčastnilo celkem 30 hovawartů (14 psů a 16 fen), posuzovala rakouská rozhodčí Sabine Kerschner, která sama toto plemeno chová již od roku 1985, tedy 30 let! Více viz Hovawarte von der Tannenmühle. Její posuzování bylo opravdu pečlivé a velmi korektní. S ohledem na dlouholetou praxi a zkušenosti s plemenem hovawart si o to více vážíme výsledku, který nám přiřkla: BOS, CACIB a CACA. Jupíííííííííí...
Co nás těší neméně je, že i titul BOB putuje do CZ, konkrétně do CHS Sideric Miks. Gratulujeme. Celkové výsledky z dnešního soutěžení najdete zde (odkaz "Ausstellungs", pododkaz "Ergebnisse"). Video z posuzování najdete jako obvykle na YouTube.


Národní výstava psů, Ostrava, 12. dubna 2015
Ostrava jako přes kopírák - tak lze velmi stručně charakterizovat náš dnešní výsledek. Stejně jako v roce 2014 jsme zde i letos dostali výborné umístění - Vítěz třídy (chcete-li V1) a opět bez titulu. Tentokrát alespoň víme, za co to máme (nebo spíš nemáme) - rozhodčímu panu Václavíkovi se nelíbila "nepatrně snížená záď" jak píše v posudku. Vzhledem k tomu, že pan rozhodčí Miroslav Václavík rozdával VD jako na běžícím pásu a tituly tak, jako by měl vyčerpaný příděl do konce roku nebo je dával ze svého, nezbývá než tento výsledek vzít na vědomí a být za něho rádi. Mohlo to dopadnout mnohem hůř...
Potěšilo nás alespoň to, že BOBa získal Cooper z naší spřátelené chovné stanice Debbie-Ann. GRATULUJEME!


CACIB DOG SHOW, Katowice, 21. března 2015
Na Dvacátou Jubilejní Mezinárodní výstavu psů do Katowic jsme jeli s tím, že by to tentokrát konečně mohlo vyjít lépe než v minulosti a pokukovali jsme po nějakém tom titulu. Nicméně, že to bude až taková pecka, to opravdu nečekal nikdo z nás! Italský rozhodčí, pan Nicola Imbimbo nás poslal do dalšího kola jako vítěze otevřené třídy a vše skončilo udělením titulů BOB, CACIB, CWC a NPwR. Krátké video z CACIB DOG SHOW Katowice si můžete prohlédnout zde.


DUO CACIB, Brno, 8. února 2015
Dnešní prezentace na DUO CACIB v Brně pro nás byla - již tradičně - velmi úspěšná. Srbská rozhodčí, paní Adriana Todorovič, posuzovala opravdu důkladně a známka "velmi dobrá" nebyla žádnou vyjímkou. O to víc si ceníme našeho ocenění  Výborná V3 - trvale vyrovnaný výsledek a velká pochvala perfektní pigmentace nás moc těší. Podívejte se na video z této výstavy...
 
Národní výstava psů, Brno, 26. října 2014
Vypadá to, jako bychom se soustředili na sběr bramorových medailí, ale opak je pravdou - dnešní Výborná V4 svědčí o tom, že Zak je hoden býti nazýván standardem plemene hovawart. Oproti včerejšímu dni obsadili dnes první tři místa typově zcela jiní psi a tak jsme v klidu, protože víme, že Endriew Westbohemia star alias Zak se líbí všem rozhodčím bez ohledu na jejich vkus nebo preference. Jak říká babi, je to PROSTĚ FEŠÁK...



Evropská výstava psů EUROPEAN DogSHOW 2014, Brno, 25. října 2014 
Na tuto akci jsme jeli se smíšenými pocity - především proto, že jde o velmi prestižní celoevropskou výstavu a v našem kruhu bylo v otevřené třídě přihlášeno celkem 15 psů - nejvíce ze všech dosud absolvovaných výstav. 
"Co by asi tak náš punťa mohl předvést v té obrovské konkurenci napomádovaných hezounů, pro něž jsou podobné typy akcí každodenním chlebem?" říkali jsme si před výstavou a cestou na ni. Přihlášení jsme zkrátka brali jako omyl.
Naše rozpaky se začaly postupně rozplývat po příchodu k výstavnímu kruhu - páníčci hovawartů jsou naštěstí úplně normální a žádného hezouna "na první pohled" jsme neobjevili. To bylo dobré znamení. Chorvatský rozhodčí, pan Damir Skok, posuzoval korektně a jako na drátku. Výsledné hodnocení Výborná V4 jsme opravdu nečekali! a o to větší byla naše radost. Video jako obvykle hledejete tady.


Mezinárodní výstava psů Intercanis, Brno, 22. června 2014
Míček, velmi příjemné teploty a předchozí výstavní zkušenosti stojí za dnešním úspěchem na MVP INTERCANIS - ocenění Res. CAC se nám moc líbilo stejně tak, jako způsob posuzování rozhodčího, pana MVDr. Františka Šimka. A co bylo na dnešní výstavě úplně nejlepší? No přeci to, že Zak už zase může do "svého" jezera na koupačku ): ):  Krátké video z výstavy najdete zde.

Klubová výstava Hovawartů 2014, Knížecí Rybník u Tábora, 17. května 2014
Na tradiční klubové výstavě byla i letos hojná účast. V mezitřídě bylo posuzováno celkem 11 psů a Zak zde obdržel svoji další výbornou. Rozhodčí kruhu, pan René Opplinger, slovně Zaka ohodnotil takto: 

Za pomoc s přípravou moc děkujeme Vlaďce Králové a za vystavení v kruhu Kristýně Banertové.

Národní výstava psů všech plemen, Ostrava, 12. dubna 2014
Zak si v kruhu číslo 6 v otevřené třídě psů, kde byl nejmladším psem, vyběhal krásnou známku V2. Předvedl se výborně, o čemž se může každý přesvědčit sám na krátkém video spotu. Rozhodčí, paní Mgr. Božena Ovesná, to po zásluze ocenila i velmi dobrým slovním posudkem posudkem: "typická hlava, pěkné ucho, nůžkový skus, prostorný hrudník, srst velmi dobré kvality".

IX. Hanácká národní výstava psů, Brno, 5. ledna 2014
První velká  "akce" v uzavřeném prostoru, kde se Zakovi vůbec, ale vůbec nelíbil povrch podlahy. Proto  výsledné hodnocení v mezitřídě psů od rozhodčího Ing. Luďka Nováka "jen" velmi dobrý. Exteriérově však zcela bez výhrad: " standardně utvářená hlava, harmonické stavby těla, rovná hřbetní linie, hrudník dostatečně prostorný".
Za fotodokumentaci děkujeme Renatě Králové, majitelce CHS Regis Moravia.